top of page

- 3 grunner til at barn ikke bør delta i Pride-parader

Peter Risholm er en av pressekontaktene i Foreldrenettverket. Mandag 6. juni 2022 ble han sitert med noen kommentarer i en stor NRK.no-artikkel. Journalisten tok bare med en del av det Peter hadde på hjertet. Her kan du lese kommentarene hans i sin helhet.


Hvorfor bør ikke barn i Oslo-skolen oppfordres til å delta i Pride-parader?


Det er hovedsakelig tre grunner til at det ikke er greit at barn i Oslo-skolen skal delta i Pride-parader:

1) Politiske markeringer i skolen. Den første grunnen er prinsipiell: Skolen bør ikke delta i politiske markeringer. På samme måte som at elever ikke går i 1. mai-tog, bør de heller ikke gå i Pride-parade. At foreldre har dem med på eget initiativ, er en annen sak.


Men å ha med andres barn på markeringer der man fremmer en politikk eller ideologi som foreldrene til dette barnet ikke er enig i, er ikke greit.

2) Ikke-vitenskapelig, ideologisk forståelse av kjønn. Den andre grunnen til at dette ikke er greit, er innholdet i Pride, som blant annet fremmer en ideologisk forståelse av kjønn som rett og slett ikke er riktig.


Og når organisasjonen som eier Oslo Pride (Foreningen Fri), blant annet støtter opphevelse av sexkjøpsloven og altruistisk surrogati, så er ikke dette tematikk eller politikk som akkurat legitimerer barns deltakelse.


Barn har ikke forutsetninger for å forstå det omfattende politiske innholdet i Pride, som er pakket inn i en fargerik glasur.

3) Barn brukt som brekkstang og middel. Den tredje grunnen er at her blir barna brukt som brekkstang for å fremme en ideologi samt innføre politikk vi på ingen måte er tjent med.


Nå i dag sitter en venn av meg i politiavhør fordi hun har sagt at hankjønn ikke kan være lesbiske. Dette blir etterforsket som en hatytring. Slike totalitære tendenser hadde ikke vært mulig uten oppslutningen vi ser rundt dagens Pride. At mine unger skal brukes som et middel i dette, er rett og slett uetisk og helt uaktuelt.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page