top of page

- Store Norske Leksikon formidler pseudovitenskap om kjønn

I desember 2021 leverte en gruppe på ca 20 akademikere en godt dokumentert klage på innholdet i Store Norske Leksikon (www.snl.no) relatert til tematikken kjønn.


Klagen ble presentert i flere medier, bl.a. i Aftenposten: Store Norske Leksikon formidler pseudovitenskap og propaganda om kjønn.

Selve klagen, som er et meget interessant dokument, har tittelen Klage på manglende faglighet i Store Norske Leksikon.


Som foreldre og besteforeldre er det bekymringsfullt å oppdage at mye av det som klagen påviser ikke holder faglig mål i leksikonet, er det samme som nå introduseres i de nye skolebøkene basert på Læreplanen.


Det er legen og aktivisten Esben Esther Pirelli Benestad som er fagansvarlig for leksikonets behandling av tematikken Kjønn. Han har siden 2001 utdannet flere hundre sexologer på Universitetet i Agder.


Sexologi-studiet er et ettårig påbygningsår (deltidsstudium over to år) med 60 studiepoeng som man kan ta etter en 3-årig bachelorgrad.

I seks år har NRK gitt Esben Esther Pirelli Benestad en plattform ved å la en 90 sekunders video ligge tilgjengelig for alle å se. Den har tittelen "Visste du at det finnes sju kjønn?"
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page